Policja.pl

Polityka prywatności

Komenda Główna Policji przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy w domenach policja.gov.pl i policja.pl. Poniższy tekst określa zasady korzystania z naszych serwisów oraz ich politykę prywatności.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszych stronach internetowych, automatycznie zbierane są anonimowe dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą formularza kontaktowego, telefonu, poczty e-mail itp., przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail itp.

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszych serwisów, będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail i hasło dostępowe, jakiego będziesz używał na naszej witrynie, poprosimy Cię też o dodatkowe dane, np.: imię i nazwisko, dane kontaktowe redakcji, którą reprezentujesz.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zbierane podczas rejestracji służą wyłącznie do zalogowania się do naszych serwisów i weryfikacji użytkowników.

Jeżeli subskrybowałeś nasz newsletter (lub w inny sposób wyraziłeś na to zgodę), wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego biuletynu. W każdym kolejnym newsletterze otrzymasz pytanie, czy chcesz go nadal otrzymywać.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników w naszych serwisach internetowych. Zbierane są także dane demograficzne.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytania.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia zasad korzystania z naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli zapisałeś się do grona odbiorców naszego newslettera, będziesz go otrzymywać drogą e-mailową.

Jeżeli kontaktowałeś się z nami, możesz od nas otrzymać odpowiedź drogą e-mailową lub w inny wskazany przez Ciebie sposób.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Jeżeli chcesz zrezygnować z otrzymywania newslettera, możesz użyć opcji rezygnacji, zawartej w stopce każdej otrzymanej wiadomości. W kwestii zmiany adresu, na który przesyłany jest newsletter możesz skontaktować się z redakcją serwisu.

Jeżeli jesteś zarejestrowany w jednym z naszych serwisów, to po zalogowaniu się do systemu możesz wprowadzić zmiany danych podanych podczas rejestracji i używanych do zalogowania się do systemu. W sprawie usunięcia danych prosimy o kontakt z redakcją serwisu.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasze serwisy internetowe mogą wykorzystywać ciasteczka. Identyfikują one Twoją przeglądarkę oraz usprawniają działanie naszych serwisów. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Statystyki serwisu

Nasze serwisy gromadzą anonimowe dane dotyczące odwiedzanych stron. Dane te służą wyłącznie do analizy statystycznej ruchu w serwisach, np. określenia popularności poszczególnych części serwisów.

Funkcja "Prześlij"

Funkcja "Prześlij" umożliwia przesyłanie informacji o naszych stronach do serwisów społecznościowych lub na adres e-mail. Działa ona w oparciu o usługę "Add This". Szczegółowe zasady dotyczące polityki prywatności tej usługi znajdują się na stronie: http://www.addthis.com/privacy.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Gdy przekazujesz nam swoje dane osobowe komunikacja między Twoim komputerem a naszymi serwerami jest zaszyfrowana za pomocą protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Prawa autorskie

Zobacz informację na temat praw autorskich »

Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności przez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Instytucja zbierająca dane: Komenda Główna Policji, ul. Puławska 148/150, 02-624 Warszawa.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt z redakcją serwisu.

Powrót na górę strony